Széchenyi 2020
H-1037 Budapest, Csillaghegyi út 19-21. Tel.: +36 (1) 278 0837, +36 30 986 5669 Fax: +36 (1) 278 0838 e-mail: info@drschumacher.hu

A Dr. Schumacher Magyarország Kft-t 2000-ben alapították azzal a céllal, hogy Európa egyik vezető fertőtlenítőszer gyártó cégét, a Dr. Schumacher GmbH-t hazánkban kizárólagosan képviselje. Első gazdasági évének forgalma 34 millió Ft volt, jelenlegi forgalma 100 millió Ft. A Társaság fő profilja a Dr. Schumacher fertőtlenítőszerek értékesítése. Termékeink az egészségügy minden területén használhatóak, beleértve a humán gyógyászatot, betegápolást és az állategészségügyet is.

A munka minőségének folyamatos szinten tartása érdekében 2003 derekán az Cégünk megszerezte az ISO minősítést, jelenleg ISO 9001:2008 minősítésünk van.
Az egészségügyi intézmények által támasztott piaci igényekre reagálva termék portfóliónkat takarítóeszközökkel, higiénés termékekkel és kiváló minőségű hazai gyártású tisztítószerekkel bővítettük. Célunk, hogy az egészségügyi intézmények által támasztott követelményeknek megfelelően komplett higiénés szolgáltatással állunk partnereink rendelkezésére. Partnereink között tudhatunk több jelentős állami kórházat, egyetemi klinikákat, szociális ellátó intézményeket, valamint viszonteladói hálózatunkon keresztül több száz fogászati praxist.

Folyamatainkat korszerű számítógépes rendszer felügyeli a megrendelések beérkezésén, feldolgozásán és kiszállításán keresztül egészen a 280 m2 alapterületű kétszintes raktárunk készletállományát is beleértve.

2010. júliusában cégünk többségi tulajdona a Dr. Schumacher GmbH hazai stratégiai beszállítójának tulajdonába került. A tulajdonosi változás első lépéseként Cégünk a székhelyét a Szerémi Businesspark területére helyezte át. Az új tulajdonos elvárásainak megfelelően működésünkhöz szükséges eszközöket folyamatosan fejlesztjük. Ezen változás második lépcsőjeként Társaságunk nevét 2012.06.06-tól kezdődően Dr. Schumacher – Sz&T Magyarország Kft.-re módosítottuk. A Dr. Schumacher GmbH és stratégiai beszállítója közötti több mint tíz éves együttműködést kifejezve Társaságunk nevében megjelentek az új Tulajdonosok nevének kezdőbetűi is. Ezzel is elismerve azt a több millió darab kiváló minőségű csomagolóanyagot, amivel hozzájárultak a Dr. Schumacher GmbH globális jelenlétéhez és évtizedek óta tartó töretlen fejlődésének.
A változás következő lépéseként megújult arculattal jelentkezünk, melynek részét képezi új weboldalunk, illetve modern, friss designt képviselő etikettek és marketing anyagok bevezetése.

A folyamatos fejlesztés és piaci igényekre való reagálás jeleként vezettük be 2012 elején a hazai fogászati piacra a Heck-Hygiene GmbH által gyártott kiváló minőségű, de kedvező ár /érték arányú fertőtlenítőszereket, melynek értékesítésére kizárólagos megállapodást kötöttünk a Dental Unio Group-pal.
A Dr. Schumacher – Sz&T Magyarország Kft. alapvető célkitűzése, hogy a mai magyar egészségügy korlátozott anyagi lehetőségeivel összhangban álló józan és kiszámítható árpolitikát folytasson, valamint a vele kapcsolatban álló állami és privát egészségügyi intézmények, egészségügyi szolgáltató praxisok komplex, szakértő beszállító partnere legyen. Viszonteladói hálózatunkon keresztül minden végfelhasználó számára rövid szállítási határidővel, rugalmas kiszolgálást biztosítunk. Rugalmas logisztikai rendszerünkben a legkurrensebb termékek esetében napi szinten tudunk reagálni a piaci igényeknek megfelelő darabszámú kiszerelések rendelkezésre bocsátásában. Szakértő kollégáinkon keresztül folyamatos szakmai támogatást, oktatást biztosítunk mind közvetlen, akár mind közvetett partnereink részére is. Céljaink között szerepel, hogy a közeljövőben olyan felhasználási területeket is megismertessünk korszerű fertőtlenítőszereinkkel és termékeinkkel, ahol eddig nem számoltak a Dr. Schumacher és általunk forgalmazott termékek által kínált előnyökkel.

Bízván a további sikeres együttműködésben, üdvözlettel:
Dr. Schumacher – Sz&T Magyarország Kft.
A Dr. Schumacher GmbH

A Dr. Schumacher GmbH Európa egyik vezető fertőtlenítőszer, higiénés- és ápolási termékek gyártója klinikák, orvosi praxisok és idős ápolási intézmények részére, beleértve a bébi ápolási, testhigiéniai, kozmetikai és háztartási nedves kendőket is. A Cég több innovatív és egyedülálló terméket fejlesztett ki az elmúlt években. A 80-as években az ő fejlesztésének tudható be az első aldehid mentes eszköz-fertőtlenítőszer a piacon. Míg 2010-ben a Dr. Schumacher GmbH ismét úttörő szerepet játszott egy speciális tisztítószer, a patogén Prione megalkotásában, mely igazoltan inaktiválja a Creutzfeldt-Jakob-kórt.

Mindeközben évente kb. 5.700 tonna fertőtlenítőszert gyártanak kéz- és bőr, orvosi eszközök és mindenfajta felület fertőtlenítésére, valamint megközelítőleg 100 millió csomagolási egység készül nedves törlőkendőkből különböző felhasználási területekre: a Dr. Schumacher GmbH t közel 30 éve saját márkás/OEM termékeket is gyárt, melyeket egy nemzetközileg elismert Vlies-kendő gyártóval közösen fejlesztett ki.

A Cég széleskörű vevőszolgálata és a több lépcsőben auditált minőségbiztosítási rendszerei, úgy, mint ISO 9001, GMP, kozmetikai GMP (EMAS), a környezettudatos ISO 14001 (QAKE) képes volt a globális piaci szereplőket is meggyőzni.

A Cég egyik jelentős leányvállalata a Desomed GmbH, mely az idős ápolásban használt speciális fertőtlenítő és ápolószereket készíti számára.

A Cég filozófiája és története Közel 30 éve van jelen a szakmában a Dr. Henning Schumacher által alapított vállalkozás, mely elismert szakértője a kutatásnak, fejlesztésnek és a fertőtlenítő-, valamint a higiénés termékek gyártásának. A céget jelenleg az alapító két fia Jens (gyógyszerész és MBA) illetve Dirk (vegyész) irányítják. A Cég filozófiájához hozzátartozik, hogy nemcsak magas minőségi színvonalú, a tudomány és technika legújabb tudása szerint előállított nagy hatékonyságú és egymással optimálisan összehangolt, hanem felhasználóbarát, valamint gazdaságos termékeket állítson elő. Céljuk, hogy valamennyi termék gyártása, felhasználása és megsemmisítése mind a környezetet, mind a felhasználót a lehető legkevésbé károsítsa.

Kutatás és fejlesztés Több mint 30 éve iránymutató és innovatív a veszélyes anyagban szegény és felhasználóbarát termékek előállításában. A kompetens és kreatív K+F részlegen saját mikrobiológiai laboratóriummal felszerelve, az aktuális trendeket figyelembe véve folyik folyamatosan az innovatív receptúrák kidolgozása. Az új, a K+F területről származó úttörő fejlesztéseknek köszönhetően a Cég átvette Németországban a vezető szerepet a csökkentett veszélyes anyag tartalmú, aldehid-mentes fertőtlenítőszerek területén. Ezen munkásságának köszönhetően jelent meg elsőként a piacon a 80-as években Németországban például a Perfektan Endoval, egy hatékony aldehid-mentes eszköz tisztító- és fertőtlenítőszerrel. Ezt hamarosan követte az aldehid-mentes felülettisztító- és fertőtlenítőszer, ami TBC elleni hatásspektrummal is rendelkezik (Biguanid Fläche).

Ezt követték a további úttörő fejlesztések, mint az alkoholmentes, használatra kész fertőtlenítőkendők, melyek orvosi eszközök és felületek gyors fertőtlenítésre és tisztítására használhatóak. Ezek egészen különös alkalmazási területeken is használhatóak, mint pl. az alkoholérzékeny orvosi eszközök, például vaginális és alhasi tájékú vizsgálatokhoz használt szondák ultrahangfejeinek fertőtlenítése. Ezekkel a kendőkkel, melyek gyors behatással rendelkeznek a baktericid, fungicid és virucid (HBV, HIV, HCV, Rota-, Papova-/Polyoma und Vaccinia-vírusok) hatásspektrumok tekintetében, egyedülálló és különösen hatékony megoldást tudnak kínálni ezen eszközök fertőtlenítésére.

A Cég hatékony döntési mechanizmusának következtében a Dr. Schumacher GmbH a H1N1 influenza, valamint az úgynevezett sertésinfluenza vírus megjelenésére rendkívül gyorsan reagált: nem sokkal azután, hogy a WHO a legmagasabb 6-os pandémiás riasztást kiadta, egy új gyors fertőtlenítőkendővel jelentek meg a piacon, ami ugyanúgy használható volt az orvosi gyakorlatban, mint az iskolákban, óvodákban, nyitott közösségi terekben, utazások során, vagy akár otthon is.

2010 elején jelent meg a piacon a Dr. Schumacher GmbH az első olyan enzimatikus tisztítószerrel, amely a jelenlegi tudásunk alapján a Creutzfeldt-Jakob-szindrómát okozó pathogen Priont is hatékonyan távolítja el a rozsdamentes acélból, valamint más anyagból készült orvosi eszközök felületéről.